понеделник, 19 март 2012 г.

Изтича уникален природен дар

Изтича уникален природен дар

Уникалната желязна минерална вода в Брезник изтича, без изобщо да бъде оползотворена, алармира кметът на общината Васил Узунов.

Безценният природен дар е с доказани лечебни свойства. Поредица научни екипи са документирали качествата на извиращата от лесопарк "Бърдото" вода.

Според публикации на бившия републикански гастроентеролог проф. д-р Радол Цолов брезнишката минерална вода по съдържание на желязо се нарежда на едно от първите места в света.

Брезнишката минерална вода е щастлива природна смеска на редица химически елементи и микроелементи, коктейл, който в своеобразното си съчетание дава благоприятен ефект върху живия организъм, твърди той.

Тази минерална вода притежава 23 вида съставки - най-много сред нашите минерални води. Има обща минерализация над 4000мг/л, от които голямо съдържание на желязо - 400мг/л, магнезий - над 150мг/л, манган - над 20мг/л, алуминий - над 65мг/л, метасилициева киселина над 30 мг/л и др.

Присъствието на сулфатни йони в нея е около два пъти повече от прочутата вода на Карлови вари

 Тези йони са стимулатори на жлъчната секреция и подобряват функционалните възможности на черния дроб, твърди още проф. д-р Цолов.

Живителната течност изтича от стари римски галерии край града. Първият химичен анализ е бил направен през 1899 г.

През 1907 г. брезнишката минерална вода е била удостоена със златен медал на международно изложение в Лондон. Отличието се съхранява и до днес.

През 1928 г. дирекция "Природни богатства" при Министерството на търговията за първи път каптирало водата и я отвело в чешма.

През 1929 г. по инициатива на местни жители бил направен малък циментов открит басейн. В него граждани и гости на града лекували тежки екземи и други кожни заболявания.

Лечебната кал е шлагерът на находището,

твърдят местните жители. Те от столетия събират тинята на водата и я ползват като лечебно и профилактично средство.

Преди промените в местната болница са били заделени легла за работници в тежката промишленост - металургия, машиностроене, добивни отрасли. Хората почивали в Брезник периодично и три пъти дневно приемали профилактично по 100 г от водата, разказа на БТА дългогодишният бивш кмет на общината Георги Михайлов.

По думите му по времето на Втората световна война тогавашният концесионер на извора Йосиф Любенов изнасял желязната вода за Африканския корпус на германската армия.

През 1955 г. научен медицински екип проучил влиянието на водата върху 700 ученици и 121 войници в местния гарнизон с вторични анемии и постигнали много добри резултати.

Ветеринари доказали, че брезнишката минерална вода има благоприятен ефект при болести на пилета, кокошки, при свинете и др.

Брезнишката минерална вода е предмет на два дисертационни труда, които разглеждат и получения от нея препарат "Хидроминералин".

Дебитът на минералната вода е променлив. Той е средногодишно 7000 л/денонощие. Природата запазва баланса си - тази вода се пие по малко и тече малко, коментират местните.

Водата има изразен метален и стипчив вкус. Тя се влияе от кислорода и от излагането на светлина. Затова, за да се запази в бутилиран вид, е необходимо да се стабилизира с витамин "С" или винена киселина.

Според специалисти така може да издържи три месеца.

Заради големите лечебни и профилактични стойности на брезнишката минерална вода по инициатива на много институции, общински ръководители и обществеността, нееднократно са вземани решения да бъде построен балнеосанаториум.

Всички те обаче са останали неизпълнени. Имало е решение на здравното министерство, на ДСО "Безалкохолни напитки и минерални води" за построяване на курортна поликлиника, почивен лечебен дом на лесопарк "Бърдото", модерна станция за наливане и разнасяне на минералната вода, модернизиране мястото на извора чрез изграждане на павилион за пиене на водата от болните и др.

Минералният извор е общинска собственост още от времето на цар Борис Трети

Общината притежава и 80 дка земя около извора в лесопарк "Бърдото", които също е готова да предостави на бъдещ концесионер.

Град Брезник е утвърден официално като курорт през октомври 1959 г. С подобни качества като брезнишката са минералните води в известните курорти Пираварт - Австрия, Арттейхо - Испания, Левико - Италия, Авейрон - Франция и др.

Още един лифт за продажба

Заинтригуван от предишната статия, се порарових и намерих още за това дружество Турист - Враца:
ТД "Веслец"- гр. Враца и "Турист - Враца" ЕООД, гр. Враца - в несъстоятелност
Дата  
  04.04.2012
Място  
  офиса на синдика в гр. София, ул. Ивайло №23
Синдик  
  Веселин Луканов Банков
Дело номер, съд  
  т.д. 10/2010, Окръжен съд Враца
Длъжник  
  ТД "Веслец"- гр. Враца и "Турист - Враца" ЕООД, гр. Враца в несъстоятелност
Ред на продажбата  
  продажба по реда на чл.717а - 717е от ТЗ
Начин на продажбата


продажба на обособена част
Приложения  
  Prilojenie_1.docPrilojenie_2.doc

ВЕСЕЛИН ЛУКАНОВ БАНКОВ - СИНДИК на ТД "Веслец"- гр. Враца /в несъстоятелност/ и "Турист - Враца" ЕООД в несъстоятелност ОБЯВЯВА, че на 04.04.2012 год. от 11.00 часа, в офиса на синдика в гр. София, ул. Ивайло №23, ще се проведе ПУБЛИЧНА ПРОДАН на основание чл.717а и сл. от Търговския закон на ОБОСОБЕНА ЧАСТ, а именно:

I."Хотелски комплекс - бивш Дом на туриста", включваща в себе си следните недвижими имоти:

Недвижим имот, представляващ УПИ VI, кв.240, гр. Враца, по действащия Устроиствен план или п.и. с индентификатор №12259.1015.596 по кадастралната карта, целият с площ от 5631,00 кв.м., жк „Подбалканска" заедно с построения в него

Хотелски комплекс със обща застроена площ от 8848,35 кв.м. състоящ се от: блок 1 с РЗП от 3045,11 кв.м., блок 2 с РЗП от 1548,12 кв.м., блок 3 с РЗП от 1813,25 кв.м., блок 4 с РЗП от 370,49 кв.м., блок 5 с РЗП от 1738,43 кв.м., басейн с РЗП 332,95 кв.м., РЗП на балкони извън очертанията на фасадите общо 149,34 и открити тераси и проход с обща РЗП 846,96 заедно с инфраструктурата и комуникациите при начална цена 4 160 000,00 лева.

II. "Дом на Алпиниста", включваща в себе си следните недвижими имоти идвижими вещи:

1 .Сграда „Дом на Алпиниста", построен в местността „Вратцата", имот №868004, в землището на гр. Враца с ЕКАТТЕ 12259 община Враца /който имот има съседи: имот №868003, имот № 000841, имот № 000855 и имот № 000865/, изградена през 1972 г. със застроена площ от 536 кв.м. състоящ се от: I етаж машинно отделение и спални, туристическа кухня и столова и II етаж - спални заедно с инфраструктурата и комуникациите в едно с отстъпеното право на строеж и движими вещи съгласно приложение опис №1 Собственост на ТД „Веслец" при начална цена от 415 000,00 лева и

2. Движими вещи собственост на „Турист - Враца" ЕООД по приложение № 2 при начална цена от 412,00 лева и

III. Въжена линия (лифт) от м. с. Згориград до м. "Кравя", Врачански балкан собственост на ТД "Веслец" при начална цена 18 000,00 лева.

Всички желаещи да огледат (видят, прегледат) вещта, могат да сторят това всеки понеделник, сряда и петък от 15 до 17 часа през времетраенето на публичната продан след предварителна справка на тел.0887 246 185.

Наддавателни предложения се приемат на 04.04.2012 год., от 10.30 до 11.00 часа, когато същите ще бъдат разгледани от Синдика и класирани от него в протокол по размера на предлаганата цена в присъствието на явилите се наддавачи.

Търгът се провежда като участниците подават в запечатан плик предлаганата от тях цена изписана с цифри и думи, като представят и вносна бележка за платен депозит.

За участие в публичната продан всеки участник следва да внесе депозит в размер на 10 %-та от размера на първоначалната цена, а именно 459 300,00 лева по особената сметка на синдика при „БанкаДСК" ЕАД - Враца, IBAN BG41STSA93000002741639, BIC STSABGSF на ТД "Веслец" и 10 %-та от размера на първоначалната цена, а именно 42,00 лева по особената сметка на синдика при „ОББ" АД - Враца, IBAN BG40UBBS81211010005819, BIC UBBSBGSF - „Турист - Враца" ЕООД

Депозитът ще бъдат приспаднат от дължимата от спечелилия участник сума, а на останалите участници - ще бъде възстановен.

Одобрения купувач следва да внесе изцяло предложената от него цена най-късно до 09.04.2012 год. по особената сметка на Синдика.




Продават влек, но срокът изтече

Продават влековете и хижа Пършевица във Врачанския Балкан
В офертата влиза и Дома на алпиниста край Враца

Обявиха за продажба хижа "Пършевица", прилежащите ски влекове и Дома на Аплиниста. Обявата за търга е публикувана на сайта на Министерството на икономиката и енергетиката. Според информацията първоначалната цена за хижа "Пършевица" е 169 700.00 лева. За снегоутъпкваща машина „Касбоер - пожарт", ски влек „Татрапома" с дължина 1100 метра, „Дески влек" с дължина 200 метра и движими вещи собственост на „Турист -Враца" ЕООД началната цена е 12 800,00 лева. За Дома на Алпиниста, намиращ се в местността „Вратцата", цената започва от 415 000 лв.

Всички имоти са собственост на ТД "Веслец", обявено в несъстоятелност. Подадените заявления от купувачите ще бъдат разгледани на 16 март 2012 г.

Дарик - Враца
14 март 2012 12:59

Намаления на ски карти в БГ курорти

Намаления на лифт карти и хотелски услуги до 30 процента са въведени в Пампорово в края на ски сезона, съобщиха от Регионалната туристическа асоциация "Родопи". През март се наблюдава снижение на туристическия поток в курорта, главно поради спад при чуждестранните ваканционни групи. Зимният сезон в Пампорово се очаква да продължи до Великден.

През първите седмици на март хотелиерите в ски курорта въвеждат обичайните за "нисък сезон" намаления на нощувки и хотелски услуги от 19 до 30 на сто. С 9 лв. поевтинява и дневната лифт карта, която вече струва 41 лева.

Допълнителни намаления с екстри и отстъпки се залагат в пакетните оферти за уикенд почивка и за Великденските празници, насочени главно към привличане на българските клиенти.

Хотелите в Пампорово в момента работят при заетост на легловата база под 50 процента, отчитат от асоциация "Родопи". До края на ски сезона курортът ще разчита предимно на български и балкански туристи.

Намаления от 15 март има и за ски зоната в Банско и Боровец.
Ски картите в Банско са с 20-процентно намаление на цените от 15 март. Досега това намаление беше от 1 април, съобщи pochivka.com.
Дневната карта за възрастен от 55 лв. пада на 45 лв. Цените за студентите ще бъдат 40


В курорта Боровец цената на дневната карта за всички лифтови съоръжения на възрастен през делничните дни става 44 лв. от 15 март, спрямо досегашните  55 лв. През почивните дни цената й пада от 45 лв. на 28 лв.

14 март 2012, 14:15 / News.dir.bg

сряда, 14 март 2012 г.

Winter Bike Duel в Боровец ще е първото събитие от календара на Българския Колоездачен Съюз за 2012г

Българският колоездачен съюз (БКС) ще подкрепи Winter Bike Duel - снежната надпревара с колела в Боровец, която ще се проведе на 17-ти март – събота. До моментa има записани над 80 участници, които искат да се включат в уникалното състезание, като очакванията на организаторите от Concept Creative и Бороспорт са бройката на състезателите тази година да надмине сто.

Borovets Winter Bike Duel ще бъде първото състезание за тази година, включено в календара на БКС, както и първото събитие, подкрепено от новия управителен съвет.

Арената на надпреварата ще бъде на трети плац пред хотел Рила и ще бъде изпълнена с множество виражи, големи скокове и различни други препятствия. Стартът ще e точно в 16:00 часа и ще започне с квалификации по един състезател за време, а веднага след като се определят стартовите двойки, ще започне и втората част от състезанието.  Тогава ще се определят победителите в категориите чрез стартове по двама състезатели по трасето и преки елиминации. На място ще има и четирима съдии от БКС, които ще следят за спазването на правилата и точното засичане на състезателното време.

Като цяло се очертава една много интересна надпревара, която ще даде старт на новия колоездачен сезон. Всички, които имат желание да се включат в състезанието, все още имат време да се запишат до 15 март, като изпратят празен имейл на duel@borovetsbikepark.com, от където ще получат автоматичен отговор с всички данни, които  трябва да напишат и да изпратят обратно, а всички закъснели ще могат да се регистрират също и на място.

Borovets Winter Bike Duel ще бъде едно от най-интересните събития тази зима. Да приветстваме пролетта с много добро настроение и усмивки в планината. 

За допълнителна информация www.borovetsbikepark.com

Програма на състезанието

17 Март 2012
12:00 – 15:00 - Записвания за състезанието; Запознаване с трасето
16:00 – Квалификации за време – стартове по един
В зависимост от броя на участниците в категориите, в състезанието ще продължат напред точен брой състезатели за провеждане на дуелите. (8/16/32...)
17:30 – Старт на първата част от елиминациите
19:00 – Край на първата част от елиминациите*
19:10 – Старт на втората част на елиминациите
20:10 – Край на втората част от елиминациите*
20:20 – Старт на третата част от елиминациите
20:50 – Край на третата част от елиминациите,
21:00 – Старт на четвъртата част от елиминациите 
21:15 – Край на четвъртата част от елиминациите 
21:30 – Финали
22:00 - Награждаване
* Елиминациите стартират в следния график по категории – Жени 15+; Юноши 15-17; Мъже 18+. ** Възможни са промени в програмата поради независещи от организаторите причини.
*** 18.03. – резервен ден за провеждане на състезанието поради лошо време и независещи от организаторите причини

Много сняг и дълъг сезон при намалени цени на лифт картите в Боровец

От средата на месец март Боровец ще посреща любителите на ските и сноуборда с по-ниски цени на лифт картите, като намаленията при някои от тях достигат до 37%. Така например еднодневната карта в събота и неделя ще бъде 28лв. (при досегашни 45лв.), а цената на детските карти през уикенда ще бъде намалена от 29лв. на 18лв. Карането в дните през седмицата също ще излиза по-евтино в края на зимата – 44лв. за възрастни и 27лв. за деца. Намалението ще важи и за нощното каране, за което лифт картите ще бъдат съответно 11лв. за дните от понеделник до петък и 8лв. за събота и неделя.

Зимата в Боровец продължава с пълна сила, като само за последните два дни снежната покривка се е увеличила с още 30см. Всички писти са отлично обработени и от концесионера на  курорта Бороспорт очакват още много туристи, както и необичайно дълъг ски сезон тази година.

Освен на идеалните условия за ски и намалените цени, през втората половина на месеца гостите на Боровец ще могат да се насладят и на 3 интересни състезания. На 17 март курортът за втора поредна година ще посрещне уникалната снежна надпревара с колела Borovets Winter Bike Duel, а на 24 март ще бъде домакин на още едно, не по-малко екстремно състезание – Dragon Slope Style  в Snow Park Borosport.

На 30 март-1 април сезонът на състезанията ще завърши с откритото държавно първенство по бордеркрос и скикрос.

Бороспорт АД
13 март 2012 г.

127 деца ще се борят за купа Чамкория

Осмото международно състезание по ски-алпийски дисциплини - за момичета и момчета младша и старша възраст, за купа „Чамкория" ще се проведе на 14 и 15 март 2012 година в курортен комплекс Боровец, на писта „Ястребец" 3.
 
В състезанието ще участват 127 деца - младша и старша възраст, от Кипър, Ливан, Гърция, Македония и всички български клубове.
 
Организатори на състезанието са Българската федерация по ски и ски-клуб "Чамкория".
 
Стартовете са съответно: гигантски слалом на 14 март от 10.00 часа, и на 15 март - слалом.

Дарик нюз
12 март 2012 19:15

ОФИЦИАЛНАТА ПРОГРАМА НА КУПА ЧАМКОРИЯ 2012


дата проява място възр.група   дисц. изтегли
14-15 Купа "Чамкория" Боровец момчета, момичета FIS
КН
SL GS Български


BULGARIA, BOROVETS SKI ZONE, "JASTREBETZ 3" COURSE
COMPETITION PROGRAMME
DAY: TIME: EVENT:
TUESDAY
13.03.2012
19:00 TEAM CAPTAINS' MEETING, hotel "Ela", Borovets
WEDNESDAY
14.03.2012
10:00
18:00
SINGLE GATE GIANT SLALOM
TEAM CAPTAINS' MEETING, hotel "Ela",
Borovets
THURSDAY
15.03.2012
10:00
After protest
time
SINGLE POLE SLALOM
PRIZE GIVING CEREMONY – 1st – 3rd PLACE
CH1 AND CH2, at the finish area
RIGHT FOR PARTICIPATION
Children officially entered by respective National Ski
Association according to respective quotas. For:
K1 – born in 1999 or 2000
K2 – born in 1997 or 1998
IMPORTANT INFORMATION
DEPOSIT AMOUNT OF 10€ (20 levs) PER EACH
START BIB will be collected at each team
captains' meeting. IT WILL BE RETURNED to the
team captains when they give back the bibs after
the race. In case of bib damage or loss, the
Organizer keeps the deposit as compensation.
ACCOMMODATION
Due to financial difficulties the OC shall
grant NO free accommodation to the
teams
Hotel "Elena", 6, Sofiisko shose Str., Samokov,
Tel: + 359 898 638 545,
e-mail: hotelelena_71@abv.bg
PRICES:
Double room FB – 16€ per person per night
Hotel "Ela", Borovets, Tel: + 359 750 32 479,
+359 750 32 271, e-mail: reception@hotelela.com
PRICES:
Double room FB – 23€ per person per night
Double room HB - 20€ per person per night
10€ per room will be collected for late check out
The payment must be made 1 day prior to CHECK
OUT at the reception desk
Please, arrange your accommodation
directly with the hotel
RACE OFFICE Hotel "Mura", Borovets
ACCREDITATION
At the team captains' meeting - according the
entry forms
ENTRIES
chamkoria@gmail.com
fax: +359 2 /980 44 26,
telephone: +359 899 997 820
DEADLINE FOR ENTRY FORMS Sunday 11.03.2012
INSURANCE
Each individual NSA is responsible for providing
sufficient insurance for its participants (art.
204.2 ICR). The Organizer accepts no
responsibility for either accidents or any other
damage during the training or racing days, nor
are they liable to third party claims.
CHIEF OF RACE Mr. Valentin Stefanov


неделя, 4 март 2012 г.

Боровец ще е домакин на Winter Bike Duel за втори път на 17-ти март

За втора поредна година Боровец ще бъде домакин на уникално атрактивна снежна надпревара с колела -Borovets Winter Bike Duel. Датата на събитието е 17 март 2012 г., а мястото - добре познато - Borovets Mountain Bike Park.

Тази година трасето на състезанието ще бъде изградено дни преди самото състезание на трети плац пред хотел Рила. Арената на дуела ще бъде запълнена с множество виражи, големи скокове и различни препятствия, като по него едновременно ще стартират по двама състезатели, а победителите ще бъдат определени чрез преки елиминации. Участниците ще бъдат разделени в три категории - Юноши 15-17, Мъже 18+ и Жени 15+.

След миналогодишния успех на състезанието, което привлече близо 70 участника, тази година организаторите от Concept Creative и Бороспорт очакват бройката на състезателите да надмине 100.

С всяка изминала година планинското колоездене набира все по-голяма популярност в България, като все повече млади и не толкова млади се качват на колелата и тръгват по планинските пътеки. Голям принос за това има и най-добрият по размери и разнообразни условия парк за планинско колоездене в България - Borovets Mountain Bike Park, който предлага отличен терен за начално обучение, както и специализирани трасета за по-напредналите. Всички практикуващи този спорт у нас с нетърпение очакват откриването на летния сезон на парка, който ще бьде пълен с изненади за новата година.

Tазгодишната надпревара ще се проведе вечерта и ще представлява голяма атракция за туристите в курорта – стартът ще бъде в 16 часа, а финалите ще сa по тъмно. Всички, които останат и вечерта, ще имат възможността да се позабавляват следващия ден, като изпробват различни скокове върху огромна въздушна възглавница. За целта от хотел Рила са подготвили специални пакети за нощувки, за всички състезатели, както и примамливи награди за победителите.

Всички, които искат да участват, ще могат да заявят своето желание предварително на имейл: duel@borovetsbikepark.com до 15-ти март, както и на място. Всички състезатели са дльжни да имат валидна планинска застраховка и нужната защитна екипировка. Непълнолетните ще могат да участват с разрешение от родител и специална декларация. Много сняг, добро настроение и емоциите на снежния дуел – какво по-добро предложение за съботния ден? Очакваме всички на 17-18 март в Боровец, за да изкараме един запомнящ се уикенд заедно.

За допълнителна информация: info@borovetsbikepark.com

ПРОГРАМА на Borovets Winter Bike Duel 2012

17 Март 2012 г.
 12:00 – 15:00 - Записвания за състезанието; запознаване с трасето
 16:00 – Теглене на стартов жребий
 16:30 – Старт на преките елиминации
 18:30 – Край на първата част от елеминациите
 18:40 – Старт на втората част от елиминациите
 19:40 – Край на втората част на елиминациите
 19:50 – Старт на третата част от елиминациите
 20:40 – Край на третата част от елиминациите
 20:40 – 21:00 - Ремонт на трасето
 21:00 – Старт на четвъртата част от елиминациите
 21:30 – Край на четвъртата част от елиминациите
 21:40 – Финали
 22:00 - Награждаване

18 март – резервен ден за провеждане на състезанието поради лошо време и независещи от организатoрите причини
 
* Възможни са промени в програмата поради независещи от организаторите причини.

Такса за участие при предварително записване - 20 лв
Такса за участие при регистрация на място - 35 лв

четвъртък, 1 март 2012 г.

Kartala ski karti 2012 Благоевград - Картала 2011/2012

Лифт картите Картала
Курорт:Картала,Благоевградско
Адрес:Благоевград-Парк Бачиново-27 км.,посока х.Македония
телефони:0887 85 13 80, 0889 500 421
работно време на съоръженията: 9:00-16:30
Профилактика -понеделник до 12 часа

Цени за сезон 2011/2012

ПРАЗНИЧНИ ДНИ,СЪБОТА,НЕДЕЛЯ
карта за 1 ден/ кабина,паничка и детски влек/ ,за възрастни- 29.00 лв
карта за 1 ден/ кабина,паничка и детски влек/,ученици и студенти-25 лв.
карта за 1 ден/ кабина,паничка и детски влек/,ученици 7-10 години-21 лв.
карта за 1 ден /паничка/-за всички възрасти -20 лв.
карта за 1 ден / детски влек/-8 лв.
след 13 часа, картите са със отстъпки

ДЕЛНИЧНИ ДНИ
Целодневна карта, за всички съоръжения,за всички възрасти-21 лв.
Не се предоставят полудневни карти.

Отстъпки от 10% за всички пълноправни членове на СБСС.
Отстъпки за гости на хотела.
Отстъпки за групи.
Отстъпки за семейство с деца.
2,3,5-дневни карти.

Текуща информация за Ски Център Картала над Благоевград можете да намерите ТУК

Етикети

имена (151) Ски (140) уеб камери (128) Право (121) документи (111) Grand Tour (102) video (100) Ski (97) webcams (93) skiing weather (83) ski resort information (82) банки (66) ски курорти (60) Маркетинг (45) Рила (40) snow reports (37) икономика (35) София (34) Боровец (33) Borovets (27) Родопи (27) история (27) Банско (26) Пампорово (23) проекти (23) здраве (21) интернет (21) планини (21) смях (21) екипировка (20) карта (20) Pamporovo (19) Rila (19) Time (19) health (19) море (19) Bansko (17) лифт (17) resort information (16) eco (15) раница (15) цени (15) язовир (15) Стара Планина (14) връзки (14) деца (14) пътувания (14) хижа (14) Marketing (13) bike (13) Витоша (13) Пирин (13) snow forecast (12) буква С (12) данъци (12) лавини (12) магазини (12) Алеко (11) буква В (11) буква М (11) freeskiing (10) Маршрути (10) буква А (10) ski abroad (9) Пловдив (9) буква Д (9) отбрана (9) празник (9) първа помощ (9) ски чужбина (9) термини (9) map ski area (8) буква Б (8) буква К (8) календар (8) old applications (7) Чепеларе (7) архитектура (7) буква Г (7) буква Н (7) поддръжка на ски (7) сняг (7) футбол (7) буква Е (6) буква Л (6) буква П (6) буква Т (6) видео (6) годишнини (6) град (6) именни дни (6) къщи (6) трафик (6) хидро (6) Rodopy (5) Skype (5) Sofia (5) YouTube (5) vlog (5) буква И (5) буква Х (5) влог (5) кино (5) литература (5) очила (5) село (5) снимка (5) спорт (5) EU projects (4) Ski Bindings (4) boots (4) gsm (4) smart phone (4) Нотариус (4) буква З (4) буква Ф (4) енергетика (4) ски учител (4) слама (4) състезание (4) туризъм (4) упражнения (4) Aleko (3) Maliovitsa (3) Physics (3) Tyrolia (3) brand (3) climb (3) mass (3) sexy (3) shoe size (3) Безбог (3) Мальовица (3) Узана (3) автомобил (3) безопастност (3) буква Ц (3) буква Ш (3) влак (3) времето в момента (3) докторантури (3) недвижими имоти (3) поща (3) пропаганда (3) пълномощно (3) статистика (3) строителство (3) теснолинейка (3) DIN (2) NASA (2) Release Setting (2) Rossignol (2) Vitosha (2) clothes sizes (2) file hosting (2) franchaise (2) relativity (2) replace (2) search (2) БАССЕС (2) Благоевград (2) Добринище (2) Здравец (2) Лале (2) Мусала (2) Осогово (2) Средна гора (2) бедствие (2) буква Ж (2) буква Й (2) буква О (2) буква У (2) буква Ч (2) буква Щ (2) буква Я (2) геометрия (2) гора (2) еко (2) екология (2) електроенергия (2) космос (2) магистрала (2) местност (2) очи (2) парк (2) плакат (2) планиране (2) световно (2) технологии (2) упътвания (2) явление (2) F1 (1) FIS (1) Fieberbrunn (1) Hamlet (1) Hopfgarten (1) Kirchberg (1) Macedonia (1) Norway (1) Reit im Winkl (1) Scheffau (1) Shakespeare (1) Solomon (1) St Johann (1) Söll (1) Tirol (1) Walchsee (1) Zahmer Kaiser (1) apple (1) drone (1) h Pleven (1) hypnosis (1) ibooks (1) ipad (1) iphone (1) ipod (1) mathematic (1) skate (1) tablet (1) telemark (1) trekking (1) Бачево (1) Беклемето (1) Бяла Черква (1) ВЕИ (1) Вежен (1) Ветровал (1) Гела (1) Горна Оряховица (1) Добрила (1) Информация за фирми (1) Камчатка (1) Карлово (1) Картала (1) Кицбюел (1) Ком (1) Копривки (1) Копривщица (1) Леденото езеро (1) Мерцедес (1) Михаел Шумахер (1) Норвегия (1) Офелиите (1) Панагюрище (1) Предела (1) Румъния (1) Русия (1) САЩ (1) Самоков (1) Студенец (1) Формула 1 (1) Църна Могила (1) Черни Връх (1) Япония (1) автомати (1) биатлон (1) био (1) буква Р (1) буква Ъ (1) буква Ь (1) буква Ю (1) великия пост (1) гра (1) градоустройство (1) дрехи (1) дърво (1) запалка (1) култура (1) ландшафт (1) математика (1) мода (1) музей (1) мъдрости (1) олимпиада (1) поддръжка (1) потребители (1) програма (1) реклама (1) синя зона (1) фото (1) х. Дерменка (1) храна (1)