събота, 31 юли 2010 г.

Adsesn алтернативи

В продължение на темата "Рекламни платформи или как да сложа реклама на сайта си", реших да подредя алтернативите на Google Adsense, като тук акцентът е за чужди платформи.

Когато става дума за онлайн реклама Google Adsense, несъмненно е лидер. Ако

Първи сме - bikes

Оказва се, че България била на първо място н ЕС по производство на ... велосипеди. Ама не точно. То ние ги сглобяваме само, а май нищо реално не произвеждаме. Ето една статия тук

SKI-ING смешни термини


В нета попаднах на една страхотна майтапчийска книга за ските: Ski-ing (Pocket Dictionary) by Henry Beard and Roy McKie. В нея авторите са си направили труда да измислят или да опишат по най-шантъв и забавен начин различните термини и ситуации, в които попада човек като кара ски. Доста свежо и остроумно е написана. Ето и някои извадки от книжлето:

SKI-ING
The art of catching cold and going broke while rapidly heading nowhere at great personal rick.

Спасяване от Лифт

Техники за спасяване от седалков и кабинков лифт - видео:

Карта на София

Пълна информация за Общия устройствен план на София (ЗАКОН за устройството и застрояването на Столичната община) с приложени графичната част (последното изменение от 2009), текста на самия закон и таблица със специфичните правила и норми за устройство и застрояване на различните зони. ТУК


Полезна карта на София.

Карта на София с Магазини за туристическа, планинска и ски екипировка

Карта на София с Магазини с бебешки стоки

Карта с нанесени на нея канторите на всички нотариуси в София.

Карта с всикчки аутлети в София Outlet Sofia

четвъртък, 29 юли 2010 г.

Какво е безценно в планината?

Ето какви са изводите от моя горчив опит наскоро в Стара Планина, когато трябваше да бъдем намерени от хижаря на х. Мазалат на има няма 15-20 мин от хижата в гъста мъгла, неприятен вятър и дъждовно време:

Задължително се оказва носенето на следните дреболии в планината, които са напълно безценни, но често се подценяват:

1. Ръчен часовник – подценява се, защото имаме разни електроники (телефон, GPS), обаче не трябва. В мъгла е много по-лесно да хвърлиш един бърз поглед към него, за да знаеш колко време си вървял в дадена посока и да имаш приблизителна представа колко си се отдалечил. Много по-бързо и лесно е с него, отколкото да вадиш телефона от джоба. Въобще се оказва, че с негова помощ придобиваш много по-ясна представа къде си. Най-добре да е даже върху дрехата и да не ти пука ако се счупи. Обикновено телефона или GPS ги държим по-прибрани на сухо и сигурно, но така не следим времето за преход, а когато се наложи вече е късно.

2. Найлон – голям, фабрично сгънат найлон тежи максимум 300гр и е по-малък от книжле, а е по-полезен от палатка. Винаги съм го знаел, но често подценявал. Към него, или в краен случай вместо него, Emergency Blanket Gold – Размери: 140х220 см. Тегло: 45 г. Осигурява защита от вода и вятър. Отразава почти 100% от телесната топлина. Достатъчно малък, за да се побере в джоба на якето. Разбира се тези неща не могат да заменят хубава палатка и спален чувал, но пък тежат многократно по-малко и пак ще свършат много работа, при това дори на билото.

3. Свирка – това поне винаги го нося и в случая беше много полезно.

4. Пиратки – да плашиш животни, но и да подаваш сигнал, но не е подходящо зимно време.

5. Компас – и това винаги съм знаел, че е безценно, но съм го подценявал, така и не нося. При тегло от 54 гр. и снабден с няколко скали, голяма лупа, удобен ремък и флуоресцираща светлина на стрелката това чудо просто помага. Дори и да имаш два GPS тази джаджа е задължителна, но трябва да се тренира с нея.

петък, 23 юли 2010 г.

Съдържанието на раницата

В продължение на темата http://just-ski.blogspot.com/2010/01/blog-post_3687.html Пиша това по-скоро като един примерен списък, за да си припомни човек нещата преди да тръгне на път.  Този примерен check list надали ще ви влезе в употреба всичките неща едновременно, но може лесно да си припомните това онова, пък и съм дал множество алтернативи за всеки компонент. Практически това е списък с багаж при зимно

неделя, 18 юли 2010 г.

Как трябва да се казва ФК "Левски"

Четох една статия, че футболния отбор „Левски" не следва да носи името на Апостола на Свободата.  В значителна степен съм съгласен с това, въпреки че по-скоро съм поддръжник на този отбор. Цитира се и ФК „Ботев" Пловдив. 

 

Всъщност, между "Левски" Сф и "Ботев" Пд има нещо друго общо, което е родило и тази глупост да кръщават отбори с имена на национални герои. Това общо е, че са основани от гимназисти, хлапаци например. Хора на тяхната възраст е логично /в онези години/ да имат за пример известни личности, имена на герои. Доста се учудих, че пак преди 1944 е имало и "Левски"Пд, например. Модата да се кръщава с имена на личности-герои е още от царско време - първият шампион на България е "Владислав"Варна, надявам се сещате се кой е патронът.

 

Един народ, който все е възпитаван в това колко е борбен, борещ се за свободата си и т.н. е нормално да има отбори с имена на Васил Левски, Христо Ботев, Георги Раковски, Георги Бенковски, Панайот Волов, разни войводи.

 

В другите европейски държави се сещам само за един отбор - "Сервет" Женева, кръстен на изгорения в този град Мигел Сервет.

петък, 16 юли 2010 г.

Два скайп акаунта на един компютър

Ако искате да ползвате два или повече скайп акаунта (да се логвате като два или повече потребители едновременно в скайп) най-лесният начин е да ползвате Skype Launcher, даващ възможност да се стартират няколко Skype акаунта на един и същ компютър, по едно и също време.  Skype Launcher не се нуждае от инсталация, нужно е единствено да се въведат данните за акаунтите, които желаете да бъдат стартирани по едно и също време.   Много по-просто е отколокто да създавате два потребители в Уиндоус и тн простотии.

Отделно от това, версиите на Skype 4.0 и по високи, не се нуждаят от отделен софтуер за да се стартират няколко акаунта на един компютър.

Изисквания:
Visual Basic 6 runtimes. Ако имате XP SP2 или Изглед, необходими файлове са вече инсталирани.
В противен случай можете да го изтеглите от тук: Visual Basic runtimes SP6

Монтаж:

вторник, 13 юли 2010 г.

Itali - companies which names start with L

Itali - companies and brands which names start with L

Трейлъри на новите ски филми

По това време на годината повечето компании за производство на филми за екстремни ски показват първите плодове на своя труд през изминалия сезон. Така че използвам момента, за да ви представя трейлърите на новите ски филми, които вече се появиха в Интернет пространството. Предполатам и вие като мен, подхранени от тези страхотни кадри, с още по-голямo нетърпение ще очаквате новия сезон и новите продукции разбира се. Приятно гледане.
Aestivation - Motivation




С участието на: Bene Mayr, Paddy Graham, Sven Khuenle, Thomas Hlawitschka, Nico Zacek, Tobi Reindl, Phil Meier и др.


понеделник, 12 юли 2010 г.

Милеви Скали

Ето един интересен еднодневен маршрут до х. Милеви скали в Западните Родопи от ждрелото на река Чепинска.  Това е едно наистина прекрасно място.

Най-приятния маршрут до връх Милеви скали и едноимената хижа обаче е откъм Юндола през вече разрушената хижа Кладова до върха, след което към хижа Равно боре и оттам към село Варвара.  Жалко, че отдавна мястото където бе под връх Черновец хижата Кладова вече е станало на нищо...

Значи, качвате се на теснолинейката от гара Септември в 9ч. - има удобни връзки и от Сф и от Пд, и пътувате до спирка Долене. Върхът се вижда от гарата на юг (на него има голям партизански паметник). Има маркирана пътека, но общо движението е на изток като се пресича далекопровод и после завива по южно ребро. На места е маркирано и с колове. В горната част маршрута е доста стръмен.  Имайте предвид, че на някой места е доста обрасло и трябва да се внимава повече да не се изпусне маркировката. По принцип е добре маркирана, като първата част от гара Долене до паметника се нуждае от подновяване, че се е изличила.

До върха се стига за около 3 часа бавно ходене. Горе има голям партизански паметник и военно комуникационно съоръжение. ВНИМАНИЕ! - в обекта има агресивни овчарки /по принцип са вътре, но може да има някоя излязла/ Маркировката продължава на изток. След 0.5-1 час се стига до разклон, като може да се продължи за х.Равно Боре или за гара Цепина. До Равно боре са около 2 часа. От там може де се спусне до спирка Марко Николов /Минерални бани/ за 1 час или да се продължи за с.Варвара за около 3 часа по много живописен път с гледки към Чепинска река и нейното дефиле. Във Варвара има открит минерален басейн, който работи целогодишно - такса 4 лв.

Ако се ходи с кола е удобно да се остави във Варвара и да се хване теснолинейката около 9.10ч.

Обратната теснолинейка е към 19.20ч. във Варвара и пак има удобни връзки за Сф. и Пд.

Справки www.bdz.bg

неделя, 11 юли 2010 г.

ФИФА не знае за уговорки в ЮАР

ФИФА твърди, че не звнаят за уговорени мачове по време на Световното в ЮАР.  Но разбира Исе, че мачът Гърция-Нигерия беше уговорен, както и мачът испания-Швейцария, както и последният Германия-Уругвай. За тези 3 мача гарантирано може да се каже, че бяха уговорени. Съмнения имам и за мача Англия-Алжир, а най-голямото порно, което беше с коефициент 85, представете си от един мач коеф.85, това е на Бразилия-Холандия 1/2 първо/краен. Видите ли

вторник, 6 юли 2010 г.

Borovets BikePark

Байк парк на Боровец! Звучи чак нереално! http://www.borovetsbikepark.com

Това е най-хубавата новина в тази област от години! И без това като че ли е любимия ми курорт зимата - като достъпност - физическа и финансова.
В Боровец правят много интересна крачка, нещо, което Банско само уж се опитва да направи, но явно не им е такъв приоритет. Ясно е, че скиорите са многократно повече, а лятото си е слаб сезон, което ги демотивира. Явно са го мислили там, щото да ореш пистите с колело не струва -- нито е интересно за колоездачите, нито е хубаво за скиорите зимата.

Боровец рулира!!! Има трасета с всякакви трудности, лесните могат да се минат и от детето ви, има и преходчета за каране. Има и платени организирани карания, но те са си май по-отдавна.

20 лв. е картата на ден!

През 2 седалки има кука за закачане. Удобна е ако лифтаджията помага на деца и мацки да си натоварят/разтоварят колелото. Лифта е бърз и с меки седалки
Горе слизаш и има карта. Тази карта я раздават джобен формат и на касата, ако си пойскаш.
Зелената писта и бижу за начинаещи и за напреднали. Широк черен път с малък наклон!!
Червената писта е лудница ...


Та, явно кабинката ще си работи, както и Ситняково. Ще видим с какво работно време. Чува се от 9 до 19 ч. но не ми се вярва. Картата е обявена с цена 20 лв - за двата лифта. Машини няма да обработват, нито оръдия трябват. Няма да се кара по писти, макс ще се пресичат по черни пътища. Всичко е извън националния парк, звучи твърде хубаво всичко това.... Да видим.

Кафе катастрофа в офиса на BP

Последните разчети показват, че разлив в залива на Мексико нараства с от 20 000 до 40 000 барела петрол на ден - извършване на хлъзгав четири пъти по-голям от "Ексон Валдез инцидент. След множество неуспешни опита за спиране на потока, обществеността започва да получите представа, че BP няма представа как да съдържа това бедствие. С широко екологично унищожаване вече в разгара си и отглеждане от друга страна, това е трудно да не се чудя колко лошо това ще получите преди приложимо решение, излиза наяве. В средното време, жителите на страните от Персийския залив крайбрежие продължават да гледат като едно приплъзване се от глобална корпорация заплашва да прекрати текущите им поминък.
 

По тъмно като ситуацията е, бихме могли да използвате малко смях, и праведните гражданите бригада да го вземат при себе си да даде на гигантски петролен на ластик, което заслужава с нов видеоклип. Бързото Флик иска на въпроса: Как ще се справи с BP конференция разлива кафе стая? Веселие произтича. Хит на скок за да видите за себе си, но имайте предвид, че има някои изрично език.

Химна на МВР

"Песните на Веселин Маринов имат чудодейна сила – на концерта вчера един човек на инвалидна количка станал и панически побягнал".

Та както е известно Веселин Маринов изпълнява потресаващия "мегахит" "Нашата полиция" в НДК по време на

Етикети

имена (151) Ски (140) уеб камери (128) Право (121) документи (111) Grand Tour (102) video (100) Ski (97) webcams (93) skiing weather (83) ski resort information (82) банки (66) ски курорти (60) Маркетинг (45) Рила (40) snow reports (37) икономика (35) София (34) Боровец (33) Borovets (27) Родопи (27) история (27) Банско (26) Пампорово (23) проекти (23) здраве (21) интернет (21) планини (21) смях (21) екипировка (20) карта (20) Pamporovo (19) Rila (19) Time (19) health (19) море (19) Bansko (17) лифт (17) resort information (16) eco (15) раница (15) цени (15) язовир (15) Стара Планина (14) връзки (14) деца (14) пътувания (14) хижа (14) Marketing (13) bike (13) Витоша (13) Пирин (13) snow forecast (12) буква С (12) данъци (12) лавини (12) магазини (12) Алеко (11) буква В (11) буква М (11) freeskiing (10) Маршрути (10) буква А (10) ski abroad (9) Пловдив (9) буква Д (9) отбрана (9) празник (9) първа помощ (9) ски чужбина (9) термини (9) map ski area (8) буква Б (8) буква К (8) календар (8) old applications (7) Чепеларе (7) архитектура (7) буква Г (7) буква Н (7) поддръжка на ски (7) сняг (7) футбол (7) буква Е (6) буква Л (6) буква П (6) буква Т (6) видео (6) годишнини (6) град (6) именни дни (6) къщи (6) трафик (6) хидро (6) Rodopy (5) Skype (5) Sofia (5) YouTube (5) vlog (5) буква И (5) буква Х (5) влог (5) кино (5) литература (5) очила (5) село (5) снимка (5) спорт (5) EU projects (4) Ski Bindings (4) boots (4) gsm (4) smart phone (4) Нотариус (4) буква З (4) буква Ф (4) енергетика (4) ски учител (4) слама (4) състезание (4) туризъм (4) упражнения (4) Aleko (3) Maliovitsa (3) Physics (3) Tyrolia (3) brand (3) climb (3) mass (3) sexy (3) shoe size (3) Безбог (3) Мальовица (3) Узана (3) автомобил (3) безопастност (3) буква Ц (3) буква Ш (3) влак (3) времето в момента (3) докторантури (3) недвижими имоти (3) поща (3) пропаганда (3) пълномощно (3) статистика (3) строителство (3) теснолинейка (3) DIN (2) NASA (2) Release Setting (2) Rossignol (2) Vitosha (2) clothes sizes (2) file hosting (2) franchaise (2) relativity (2) replace (2) search (2) БАССЕС (2) Благоевград (2) Добринище (2) Здравец (2) Лале (2) Мусала (2) Осогово (2) Средна гора (2) бедствие (2) буква Ж (2) буква Й (2) буква О (2) буква У (2) буква Ч (2) буква Щ (2) буква Я (2) геометрия (2) гора (2) еко (2) екология (2) електроенергия (2) космос (2) магистрала (2) местност (2) очи (2) парк (2) плакат (2) планиране (2) световно (2) технологии (2) упътвания (2) явление (2) F1 (1) FIS (1) Fieberbrunn (1) Hamlet (1) Hopfgarten (1) Kirchberg (1) Macedonia (1) Norway (1) Reit im Winkl (1) Scheffau (1) Shakespeare (1) Solomon (1) St Johann (1) Söll (1) Tirol (1) Walchsee (1) Zahmer Kaiser (1) apple (1) drone (1) h Pleven (1) hypnosis (1) ibooks (1) ipad (1) iphone (1) ipod (1) mathematic (1) skate (1) tablet (1) telemark (1) trekking (1) Бачево (1) Беклемето (1) Бяла Черква (1) ВЕИ (1) Вежен (1) Ветровал (1) Гела (1) Горна Оряховица (1) Добрила (1) Информация за фирми (1) Камчатка (1) Карлово (1) Картала (1) Кицбюел (1) Ком (1) Копривки (1) Копривщица (1) Леденото езеро (1) Мерцедес (1) Михаел Шумахер (1) Норвегия (1) Офелиите (1) Панагюрище (1) Предела (1) Румъния (1) Русия (1) САЩ (1) Самоков (1) Студенец (1) Формула 1 (1) Църна Могила (1) Черни Връх (1) Япония (1) автомати (1) биатлон (1) био (1) буква Р (1) буква Ъ (1) буква Ь (1) буква Ю (1) великия пост (1) гра (1) градоустройство (1) дрехи (1) дърво (1) запалка (1) култура (1) ландшафт (1) математика (1) мода (1) музей (1) мъдрости (1) олимпиада (1) поддръжка (1) потребители (1) програма (1) реклама (1) синя зона (1) фото (1) х. Дерменка (1) храна (1)